az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat, Az almanegyedeket vékony cikkekre vagy kockákra szeleteljük fel, meglocsoljuk citromlével. A tojásokat k
A sütőt 175 °C-ra melegítjük elő, a tepsit vajjal kenjük ki. A cukrot és a tejszínt összekeverjük a vajjal, a vaníliás cukorral, és a tojásokkal. A liszthez hozzá adjuk
A kivajazott sütőformát megszórjuk zsemlemorzsával. Asütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Egy tálban a liszthez hozzá adjuk a sütőport, a zabpelyhet, a barna és a fehér kristá
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, és narancslikőrrel ízesítjük. A tepsit vajjal kenjük ki, és a sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzá adju
175 °C-ra melegítjük elő a sütőt, a tepsit vajjal kenjük ki. A cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük ki, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az írót. A lisz
Lecsöpögtetjük szűrőben a szilvát, levét felfogjuk, 250 ml-t (1/4 l-t) kimerünk belőle és a mázhoz félretesszük.
Elkeverjük a tésztához a kétféle lisztet sütőporral és l
A tepsit vajjal kikenjük, a sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A tojásokat vajjal és cukorral kikeverjük, majd hozzá adjuk a citrom levet, a joghurtot és a darát. A liszthez
A vajat a tésztához egy edényben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Szűrőben jól lecsöpögtetjük a sárgabarackot, felfogunk két kanálnyi levet, és félretesszük a mázhoz. D
Ugrás a lap tetejére >>