A májról eltávolítjuk a hártyákat, és a vastag ereket,
sóval,
borssal ízesítjük, majd 0,5 dl bort adunk hozzá. Néhány órát hűtőben hűlni hagyjuk. Egy pástétomfóliába fóliát teszünk, majd beletesszük a májat. A fólia széleit a te
tejére hajtjuk, majd egy nehezékkel lenyomjuk, és félig
vízzel teli tepsibe tesszük. 75 fokon (nyitott sütő) 2 órát sütjük. Utána kihűtjük, és másnapig hűtőbe tesszük. Ezután kiborítjuk, leszedjük róla a fóliát, majd szeletekre vágjuk. A zselét a maradék borban feloldjuk, majd a májszeleteket belemártjuk. Addig mártogatjuk, amíg 1-2 cm-es zseléréteg keletkezik rajta.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>