Folyó víz alatt átöblítjük a paradicsomot, lecsöpögtetjük, felkockázzuk, ledaráljuk, majd takarékon puhára pároljuk. Ezután jól átpasszírozzuk és a levéhez literenként ho
A parajt vagy mángoldot sóval ízesített vízben 10 percig f?zzük, majd kicsit leszárítjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a zsírt, és folytonos keverés mellett s?r?re f?z
A karalábét, karfiolt és a kel leveleit lemossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sóval ízesített vízben pár percig forraljuk, és lecsöpögtetjük. Utána üvegbe tesszük, lenyo
A rebarbaraszárakat levágjuk, megmossuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig blansírozzuk. Lesz?rjük, a f?z?vizet kiöntjük.
A fokhagymát megtisztít
A megmosott káposztákat hosszú, vékony szálra gyaluljuk, majd alaposan összedolgozzuk kilónként 3 dekagramm sóval, ízlés szerint babérlevéllel, egész borssal, pirospaprik
Ha a sóska id?s, a zöld részeket szedjük le a levélbordáról, ha fiatal, egészben tegyük egy lábosba, és víz nélkül, lefedve megf?zzük. Közben gyakran kevergessük. Amikor
A spenótleveleket folyó víz alatt alaposan átöblítjük, jól lecsöpögtetjük, majd felengedjük vízzel. Hozzáadunk sót, valamint szódabikarbónát és negyed óra alatt megpárolj
A kaprot megmossuk, leszedjük a száráról, és felaprítjuk. Egy kis zsírt adunk hozzá, és folytonos keverés mellett addig f?zzük, amíg el nem f? a leve. Utána kis üvegekbe
Ugrás a lap tetejére >>