A lime-okat vékonyan meghámozzuk, levüket kifacsarjuk. A szedret megmossuk, majd a citrushéjjal, citruslével 2,5 dl vízben feltesszük főni, fedő alatt forraljuk. Miután f
A lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután keverjük ö
A szilvát megmossuk, magját kiszedjük, majd folytonos keverés mellett megfőzzük. Amikor már elég sűrű, üvegekbe merjük, másnapig állni hagyjuk, majd lezárjuk.
Az aszalt szilvát 1 órára beáztatjuk a vörösborba. A szilvát szétnyitjuk, kimagozzuk. Lábosban a nyers szilvát elkeverjük az aszalt szilvával és a borral, majd felforralj
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd addig főzzük, amíg a besodródik. Utána összeturmixoljuk. A cukrot elkeverjük a borecettel, majd a szilvához adjuk.
A megmosott, kimagozott szilvát folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg a héja elkezd besodródni. Hozzáadjuk a cukrot, még egyszer felfőzzük, majd üvegekbe merjük. A
A szőlőszemeket leszedjük a szárról, megmossuk, majd átpasszírozzuk. Leszűrjük a levét, majd hozzáadjuk a cukrot, és 25-30 percig forraljuk. A szűrés után visszamaradt ma
A birsalma héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát felszeleteljük, majd a szőlővel együtt megfőzzük. Utána átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg
Ugrás a lap tetejére >>