Pirosgyümölcsös kompót receptHány személyre: 6 főre
» 40 dkg friss vagy fagyasztott ribizli
» 10 dkg friss vagy fagyasztott fekete ribizli
» 20 dkg friss vagy fagyasztott szeder
» 20 dkg friss vagy fagyasztott málna
» 20 dkg friss vagy fagyasztott meggy
» 3 dl
almalé
» 3 dl szőlőlé
» 12 dkg
cukor» 2 evőkanál kukoricadara
» 1
citrom héja
A fagyasztott gyümölcsöket olvasszuk ki, a frisseket mossuk meg, magozzuk ki, távolítsuk el a szárukat. A fekete ribizli és a piros ribizli felét turmixoljuk össze. Öntsük egy nyeles edénybe, adjuk hozzá az
almalevet, a szőlőlevet, a cukrot és lassan forraljuk fel, állandó kevergetés mellett, amíg a
cukor el nem olvad. A kukoricadarát keverjük el egy fél bögre
vízben, majd öntsük a gyümölcsszószra. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a maradék gyümölcsöket és a
citromhéjat. Főzzük lassú tűzön 5 percig, majd húzzuk félre, hagyjuk kihűlni. Öntsük át egy tálba és tegyük be a hűtőbe. Hidegen tálaljuk. Tejszínhabbal, fagylalttal díszíthetjük.
mindössze 30 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>