A fagyasztott áfonyát kiolvasztjuk, ha friss, akkor megmossuk. A
zselatinlapot egy pohár hideg
vízbe beáztatjuk. A vörösbort egy nyeles edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és melegíteni kezdjük. Addig keverjük, míg a
cukor elolvad, majd felforraljuk, és hozzáadjuk az áfonyát, a
fahéjat, a
szerecsendiót, és 1 percig főzzük. Az áfonyát vegyük ki a borból és négy formában osszuk szét. A vörösbort lassú tűzön főzzük tovább, és adjuk hozzá a kinyomkodott
zselatint. Addig keverjük, míg a
zselatin elolvad, majd öntsük a gyümölcsökre. Hagyjuk kihűlni, és tegyük hűtőszekrénybe. Amikor megdermedt borítsuk ki tányérokra, és tálaljuk.
10 perc alatt elkészül, és 2 óra alatt megdermed.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>