Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A nagyobb szemeket félbevágjuk. Az epret összekeverjük a
cukorral és a
citromlével, és legalább 12 óra hosszat lefedve pihentetjük.
A hozzávalókat felforraljuk, majd üvegedénybe öntjük, hűvös helyre tesszük, és lefedve 12 órán át pihentetjük.
A harmadik napon a főzőedény fölé puha kendővel kibélelt szűrőkanalat helyezünk. A gyümölcsöt a szűrőkanálba öntjük, levét a fazékba csöpögtetjük. A fűszernövény leveleit letépkedjük, felaprítjuk. A lábosban a szirupot 10 percig forraljuk, míg a hőmérséklet eléri a 106 fokot. Ekkor hozzáadjuk a félig kandírozott gyümölcsszemeket, további 5 percig főzzük, míg a dzsem kész lesz. Hozzákeverjük a fűszernövényt, és a dzsemet a tiszta üvegekbe töltjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>