Nyúlgalantin receptHány személyre: 4
» 1 nyúl
» 1 tk. felaprózott
petrezselyem és metélő
hagyma»
só» 12,5 dkg felcsíkozott
szalonna» 35 dkg darált sovány sertéshús
» 25 dkg
zsíros
szalonna» 3 dl
fehérbor» 6 dl magas kocsonyatartalmú húsleves
» 12,5 dkg szeletelt bacon
A nyulat kiterítjük,
sózzuk, a
zöldfűszerekkel megszórjuk, majd rátesszük a
szalonnacsíkokat. Erre rákanalazzuk a darált húst, majd az egészet feltekerjük, és megkötjük. A másik
szalonnával kibélelünk egy sütőtálat, rátesszük a nyulat, befedjük a baconnel, és meglocsoljuk a borral és a húslevessel. Forrás után még kb. 2 órát főzzük alacsony fokozaton, majd ha kihűlt kikötözzük. A főzőlevet
zsírtalanítjuk, ráöntjük a húsra, majd egy éjszakára így hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>