A
tojásokat szétválasztjuk, fehérjükből kemény habot verünk. A
tojássárgákhoz hozzákeverjük a szétnyomkodott túrót, a cukrot, a búzadarát és a vaníliarúd belsejét. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a
tojáshabot is. Így egy órára a hűtőbe tesszük, majd kivessük és a feldarabolt barackot is belekeverjük. Ezután gombócokat formázunk belőle, és forró
vízben kifőzzük. Eközben elkészítjük a krémet: a keményítőt, a cukrot, a vaníliarúd belsejét és kevés
tejet csomómentesre keverünk. Ezután a maradék
tejet is hozzáöntjük, és főzni kezdjük, hogy besűrűsödjön. Végül a gombócokra öntjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>