» 2 evőkanál olaj » 1 (kb. 1,5 kg) vesepecsenye » Só és fekete bors » 2 evőkanál liszt » 210g gyöngyhagyma » 1 és 3/4 bögre barna alaplé » 2 evőkanál száraz vörösbor » Sherrys gomba (elmaradhat)
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy jénai tálban forrósítsuk fel az olajat. A húst sózzuk- borsozzuk és mindkét oldalát hirtelen süssük barnára. Vegyük ki a jénai tálból. A felesleges zsiradékot csepegtessük le róla, 1/4 bögrényit hagyjunk belőle a jénaiban. A lisztet szórjuk a tálba és közepes lángon folyamatosan kevergetve pirítsuk világosbarnára. A húst és a hagymát tegyük a jénaiba, süssük 1és 3/4- 2és 1/4 órán át vagy amíg meg nem puhul kellőképpen. A marhasültet tegyük ki egy vágódeszkára és szeletelés előtt hagyjuk állni 5-10 percig. Lassan öntsük bele az alaplevet és a bort a jénaitálba. Forraljuk fel majd vegyük vissza a lángot. Főzzük sűrűsödésig. A húst szeleteljük fel és tálaljuk a mártással. Kínálhatunk mellé sherrys gombát.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom