Az élesztőt 2 evőkanál
tejjel és
cukorral elkeverjük,
liszttel megszórjuk a te
tejét letakarva 10 percig langyos helyen állni hagyjuk. Langyos helyre tesszük a
lisztet és a
tejet is. A
lisztet mély tálba tesszük, közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a
tejet, hozzáadjuk az olajat. A tésztát megdagasztjuk, míg teljesen összeáll, illetve elválik a táltól. A dagasztást úgy végezzük, hogy jó sok levegő kerüljön a tésztába. Be
lisztezett tálban letakarva a tésztát langyos helyen tovább kelesztjük. Kb. 225 C fokon sütjük.
A pizzát süthetjük egybe is és az asztalnál adagoljuk, vagy akár adagolva sütjük meg. Az utóbbi esetben a tésztát 4 - 6 db - ra vágjuk. Lángos tésztához hasonlóan kör alakúra nyújtjuk. Közepén kb.1/2 cm - nél kisebb ne legyen. A pizza szélét úgy alakítjuk ki, hogy ujjainkkal a nyújtással egy időben a tésztát a szélén körben fölhajtjuk úgy, hogy kis peremet képezzen. Ha készen van, sütőlemezen, vagy tepsin, vagy vékonyfalu lábas alján megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>