A hozzávalókat tedd dagasztógépbe és 15- 20 perc alatt dagassz belőle kemény tésztát. Takard be, és keleszd két órán át, de kicsit tovább tart az sem baj. A megkelt tésztát gyúrd át, formálj belőle veknit, és sütőpapírral borított tepsibe tedd bele.Vízzel ecseteld meg a te
tejét, szúrj bele mély lyukakat hurkapálcával, és hagyd még egy órát pihenni. Majd melegítsd elő a sütőt, és 180°C- on 45- 50 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt szép vékonyan szeletelheted. (kenyérsütő gépben is megsütheted hosszú programon)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Liliana
2010-07-21 02:57
ez biztos, hogy nem jó recept. a kenyér ragacsos lett, és rágós, a teteje is lapos maradt.
4 órát szórakozott vele a kenyérsütőgép, miután kihűlt újra össze tudtam gyúrni. nem kellett volna olaj is bele?