Libahúsos batyu receptHány személyre: 4 személyre
» 1 kicsontozott liba
» 1 fej vörös
hagyma» 20 dkg vagdalt hús
» 5 dkg hántolt pisztácia
» 1 csipetnyi provence-i fűszerkeverék
» 10 dkg csirkemáj
» 2 evőkanál
konyak» 1 szelt zsúrkenyér
»
só»
bors
A kicsontozott libát
sóval,
borssal fűszerezzük, meglocsoljuk a
konyakkal, és állni hagyjuk egy árón át. Addig a csirkemájat apróra vágjuk, hozzákeverjük a meghámozott és felaprított
hagymát, a kockákra vágott zsúrkenyeret és a provence-i fűszerkeveréket. A libahúst bőrével lefelé több réteg fóliára helyezzük, rákanalazzuk a májas tölteléket és feltekerjük. A végeit összekötjük, vagy hústűvel összetűzzük, és 120 oC-os előmelegített sütőben megsütjük két és fél óra alatt, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk. Hidegen felszeletelve, csemege
uborkával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>