Francia szerencsepite - Franciaország receptHány személyre: 6 személyre
» 2
tojás» 15 g kukorica
liszt» 1 ek. rum
» 120 g por
cukor» 130 g őrölt
mandula» 190 g főzött, hideg alapkrém
» 1 csomag leveles tészta
Az alapkrémet dolgozzuk simára a két
tojással, a kukorica
liszttel, a por
cukorral, a
mandulával és a rummal.
liszttel szórjunk meg a gyúródeszkát és nyújtsuk ki a rajta a tészta egyik felét. Vágjuk kör alakúra és tegyük a hűtőbe. A maradék tésztát ugyanígy nyújtsuk ki, de pár centivel nagyobb kört képezzünk belőle.
A kisebb tésztával béleljünk ki egy ki
vajazott piteformát és egyenletesen elosztva kanalazzuk rá a krémet, de a szélére ne rakjunk belőle, hanem ezt a részt kenjük be egy felvert
tojással. Ezután fedjük be a másik tésztalappal, késsel rajzoljunk rá formákat és kenjük be a maradék
tojással. Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>