Felforralt és lehűtött tejbe keverjük a tejfölt. Zománcos edénybe tesszük, majd 10 napig állni hagyjuk hűvös helyen, és naponta kétszer felkeverjük. 10 nap múlva sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Vászonzacskóba töltjük, majd 24 órán át hagyjuk csöpögni. Másnap csomókba rakva szellős, hűvös helyen csontkeménységűre szárítjuk. Használatkor 1-1 adagot 1 liternyi húslevesbe tesszük, így kellemes savanyú lesz. Metéltet főzünk bele és tejföllel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom