A káposztát megmossuk, és felaprítjuk. A hagymát is felaprítjuk, majd olajon megpároljuk, hozzádjuk a káposztát, és megpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, és még pár percig pi
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Utána a megtisztított zöldséggel sós vízben megf?zzük. Babérlevéllel ízesítjük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha a lencse m
A zsírból, lisztb?l és paprikából rántást készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a rántáshoz, és 2 l vizzel felengedjük.
Megf?zzük a csülköt, majd kockákra vág
A lisztb?l és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg vízzel felengedjük,
Bográcsban paprikás szalonnát és hagymát pirítunk. Pirospaprikát és lisztet szórunk bele, majd felöntjük vízzel és beletesszük az el?z? nap beáztatott babot. Hozzáadjuk a
A káposztát kimossuk, majd egy lábosba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Beletesszük a felkarikázott debrecenit, a csülköt és a felkockázott szalonnát. Sózzuk, majd
Darabolás után abároljuk 10 percig tiszta vízben. Majd feltesszük f?ni fokhagymával, sóval és babérlevéllel. Mikor félig puha, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, és vékon
A felmelegített vajra szórjuk a lisztet, majd a rántásra öntünk egy liter vizet, és csomómentesre keverjük. Forrástól számított 10 percig f?zzük, majd sózzuk, borsozzuk,
Ugrás a lap tetejére >>