» 2 l csirkealaplé » 250 g száraz udon metélt » 2 kicsontozott csirkemell » 3 negyedelt kemény tojás » 2 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 1 csomó kínai brokkoli vagy kínai kel » 2 evőkanál sötét szójaszósz » fél teáskanál dashigranulátum (japán levesízesatő) » vagy miso krém
Forraljuk fel az alaplevet, tegyük bele a csirkét. Közepes hőfokon kb. 12-15 perc alatt főzzük puhára. Vegyük ki a csirkemellet és tépjük darabokra. Újra forraljuk fel az alaplevet, keverjük bele a szójaszószt és a dashigranulátumot. Főzzük addig, amíg a granulátum feloldódik. Adjuk a leveshez a metéltet, a kínai brokkolit. Főzzük kb. 4 percig, majd tegyük vissza a húsdarabokat és ismét forraljuk fel. Szedjük levesestányérokba, és negyedelt tojásokkal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom