A felkockázott lapockát 1-2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd ledaráljuk a szalonnával együtt. Sózzuk, borsozzuk, az összepréselt fokhagymával és a csípőspaprikával ízesít
A szezámmagot ledaráljuk. A csicseriborsót összeturmixoljuk, majd belekeverjük az olajat, az összetört fokhagymát, pirospaprikát, sót és szezámmagot. Végül simára keverjü
A hús felét finomra daráljuk, majd hozzákeverjük a besamelt, a tejszínt és a tojásokat. A maradék húst a sonkával együtt felkockázzuk, majd vajat forrósítunk, és megsütjü
A húst és a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojást, majd megfűszerezzük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy tűzálló tál aljába terítjük. Rátesszük a sertéshál
A kacsáról leszedjük a bőrt, vigyázva, nehogy elszakadjon. A húst lefejtjük a csontról, majd 2/3 részét finomra daráljuk. Utána összeturmixoljuk a besamellel, tojással, b
A húst finomra daráljuk. A póréhagymát felaprítjuk, majd összekeverjük a hússal, tojássárgájával és a felvert tojásfehérjével. Megfűszerezzük, és hozzáöntjük a bort.
A
Fehérboros, hagymás pácot készítünk, és ebbe rakjuk a lesózott halfilét, majd pároljuk meg. Készítsünk rántást 2.5 dkg lisztből, 2 dkg vajból, ezt öntsük fel 1 dl tejjel,
Vágjuk apró darabokra a májat, a hagyma karikákat zsírban pirítsuk meg, adjuk hozzá a májat, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babérlevelet és pároljuk meg. Párolás után
Ugrás a lap tetejére >>