A káposztát b? vízzel lemossuk, és ha már puhára f?tt a f?szeres vízben, berántjuk a zsírból, lisztb?l, tejb?l készült rántást, amit el?z?leg összekevertünk a zsírban pir
F?szeres vízben megf?zzük a spárgákat, hagyjuk kicsit h?lni, végül leöntjük a mártással.
A lisztet, tojás sárgákat, tejfölt, f?szereket egybe keverjük, és a f?tt spárgákra öntjük. A tetejét megszórjuk a vajjal és a morzsával, és arany barnára sütjük.
Tésztát készítünk 25 dkg lisztb?l, fél dkg sóból, 1 dkg cukorból, 1 ev?kanál olajból és felvert tojás fehérjékb?l. A spárgát citromos, borsos, sós lében pácolódni hagyjuk
A spárgát felaprítjuk és enyhén cukros vízben puhára f?zzük. Közben lisztb?l és vajból rántást készítünk és hozzáadjuk a f?zelékhez Citromlével, cukorral és sóval ízesí
Zsírban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sóskát, puhára pároljuk, majd behabarjuk a tejföllel kevert liszttel, végül cukorral ízesítjük.
A parajleveleket sós vízben megf?zzük, lepasszírozzuk, hozzáadjuk a vajat, f?szereket, és végül a tejszínt.
Lásd a f?zelékeknél, de különbség, hogy ecet helyett citromlével ízesítjük, tejföl helyett tejszínt használunk hozzá, és a paprikát kihagyjuk bel?le.
Ugrás a lap tetejére >>