A
tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és így habosra verjük, majd beleöntjük a
lisztet és a sütőport. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is a többi hozzávalóhoz adjuk, és az egészet egy ki
vajazott tepsibe tesszük. Magas fokozaton kb. fél órát sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl, és egy akkora lapot vágunk le belőle, amivel egy tésztaszűrőt ki tudunk bélelni, a maradék tésztát 1,5-2 cm-es lapokra vágunk. Ezután elkészítjük a tölteléket: a
tejet, a
lisztet, a
kakaót, a kristálycukrot, a Rama
margarint és a rumaromát összekeverjük, megfőzzük, majd megvárjuk, amíg kihűl. A tésztaszűrőbe formázott lapot kb. 2 cm vastagon megkenjük a töltelékkel, majd egy másik tésztalapot teszünk rá, erre megint tölteléket, és így tovább. Az utol
só piskótalapra már nem teszünk tölteléket. Ezután az egészet egy tányérra borítjuk, és megszórjuk a tortadarával. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben, majd fogyaszthatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>