Egy tálban összekeverjük a
zselatint 2,5 dl
cukorral és a
kakaóval. Belekeverjük a
tejjel felvert
tojássárgákat, és állni hagyjuk 1 percig. Lassú tűzön addig keverjük, míg a
zselatin fel nem oldódik. Habverővel simára keverjük, és hozzáadjuk a likőrhöz. Nagy tálba öntjük, és beletesszük a hűtőszekrénybe, időnként megkeverjük.
Mikor annyira megdermed, hogy a kanálról lecsurgatva kis gombócokat alkot, kivesszük a hűtőből.
Babapiskótával kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, illetve oldalát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Egy tálban lágy habot verünk a
tojásfehérjékből. Hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, sima habbá verjük. A
tojáshabot, majd a
tejszínhabot is beleforgatjuk a
zselatinos krémbe. Az egészet beleöntjük az elkészített tortaformába, és hűtőszekrénybe hűtjük, míg meg nem szilárdul.
Tálaláskor lekapcsoljuk a forma szélét.
mandulakrémmel és
mandulareszelékkel díszítjük.
mandulakrém: Egy tálban kemény, sima habbá verünk 1 dl
tejszínt 1 evőkanál por
cukorral. Beleforgatjuk 1 evőkanál
mandulalikőrbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>