Egy tálban összekeverjük a
zselatint 2,5 dl
cukorral és a
kakaóval. Belekeverjük a
tejjel felvert
tojássárgákat, és állni hagyjuk 1 percig. Lassú t?zön addig keverjük, míg a
zselatin fel nem oldódik. Habver?vel simára keverjük, és hozzáadjuk a lik?rhöz. Nagy tálba öntjük, és beletesszük a h?t?szekrénybe, id?nként megkeverjük.
Mikor annyira megdermed, hogy a kanálról lecsurgatva kis gombócokat alkot, kivesszük a h?t?b?l.
Babapiskótával kibélelünk egy 24 cm átmér?j? kapcsos tortaforma alját, illetve oldalát, majd h?t?szekrénybe tesszük.
Egy tálban lágy habot verünk a
tojásfehérjékb?l. Hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, sima habbá verjük. A
tojáshabot, majd a
tejszínhabot is beleforgatjuk a
zselatinos krémbe. Az egészet beleöntjük az elkészített tortaformába, és h?t?szekrénybe h?tjük, míg meg nem szilárdul.
Tálaláskor lekapcsoljuk a forma szélét.
mandulakrémmel és
mandulareszelékkel díszítjük.
mandulakrém: Egy tálban kemény, sima habbá verünk 1 dl
tejszínt 1 ev?kanál por
cukorral. Beleforgatjuk 1 ev?kanál
mandulalik?rbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>