A puha
vajat, 150 g cukrot, a vaníliás cukrot és a
tojásokat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az őrölt
mogyorót, a
kakaóport és a sütőport. Egy mély, 28 cm-es, kibélelt, kerek tortaformába öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Miután megsült, a sütőpapírt levesszük róla, pihentetjük, majd két lapra vágjuk. A lecsöpögtetett barackot az első tortalapon elhelyezzük úgy, hogy a szélektől 2 cm-re legyenek a barackok. A
tejszínt és a megmaradt cukrot kemény habbá verjük, majd belekeverjük a Cointreau-t. A
tejszínhab harmadát habzsákba töltjük. A hab felét rákenjük a barackok te
tejére és rányomjuk a másik tortalapot. A maradék habot egyenletesen eloszlatjuk a torta felszínén, majd a habzsákkal 16 szárral ellátott kis karikát csinálunk a torta te
tejére. Végül az átszűrt barackdzsemből minden karikába és a torta közepébe egy-egy kanállal teszünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>