A
tej egy részét a
cukorral élesztővel felfuttatjuk és a
liszttel, 1 e.kanál
cukorral, 2 m.kanál
sóval és az 1 dl olajjal együtt kidolgozzuk. Lágy tésztát kell kapnunk, majd a tálból kivéve 2 egyenlő részre osztjuk.
Az 1 rámát, 2
tojás sárgáját és az 1 m.kanál
sót habosra keverjük és ezt is két felé vesszük.
A cipókat egyenként kisodorjuk, mint a
kakaós csigánál, és megkenjük a rámával. Ezt követően nagyon szorosan, az egyik végétől a másik végéig araszolva, feltekerjük. Vigyázzunk arra, hogy a ráma ne follyon ki.
Feltekerés után háromszög alakú formára vágjuk, tepsibe tesszük és mind a három oldalát felvert
tojással megkenjünk, majd sütjünk.
Jó étvágyat!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>