A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a gyúródeszkára szitáljuk, és a közepére egy mélyedést csinálunk. Ebbe tesszük a cukrot, a vanillincukrot, a Rama margarint és
Egy lábosban megolvasztjuk a szirupot, a vajat és 12 dkg barna cukrot, majd hozzákeverjük a mazsolát, a zabpelyhet és a fahéjat. Az egészet egy kivajazott tepsibe tesszük
A leveles tésztát nyújtott téglalappá nyújtjuk, majd közepes méretű háromszögekre vágjuk fel a tésztát és a háromszögek szélét megkenjük a sűrített tejjel. A mogyorót, a
250 g mogyorót előmelegített sütőben 200-220°C-on 8-12 perc alatt megpörkölünk, majd kis pihentetés után eltávolítjuk a héját. A tejszínt összekeverjük a mézzel és a cuko
A sütőporos lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 100 g cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat, 2 evőkanál tejet vagy vizet és a felszeletelt v
Egy tálban a lisztekhez keverjük a mogyorót, a cukrot és a vajat, majd az egészet eloszlatjuk kagylóformájú sütőformákban. Így előmelegített sütőben, 175 C-on kb. 15-20 p
A marcipánt, a porcukrot, a likőrt és az őrölt mogyorót összegyúrjuk, majd 1 cm vastagra nyújtjuk és kisebb négyzeteket vágunk ki belőle. Mindkét csokoládét, külön edényb
A cukrot tegyük lábosba, forrósítsuk fel, és hagyjuk karamellizálódni. Egy másik edényben forrósítsuk fel a mézet. Öntsük a karamellhez, keverjük össze, és főzzük tovább.
Ugrás a lap tetejére >>