Sütőt előmelegítjük. Formát kivajazzuk és liszttel beszórjuk. Narancs héját lereszeljük, húsát apró kockára vágjuk. Vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníl
2 ek. langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, és hagyjuk 15 percig állni. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyük egy tálba a lisztet, az élesztőt és a cukrot. Keverjük ö
Az élesztőt, egy tk. cukrot és kevés lisztet a tejbe szórunk, majd 20 percig pihentetjük. Eközben a citromhéját felkockázzuk, megszórjuk a cukorral, majd a megolvasztott
Bögrébe szétmorzsoljuk az élesztőt 1 tk. cukorral, tej felével és egy kevés liszttel, összekeverjük, 20 percig állni hagyjuk és kovászt kelesztünk. Citrom héját apró kock
A mazsolát áztassuk be a rumba, a túrót törjük át. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a sóval és a fele cukorral. A vajat is verj
Sütőt előmelegítjük. Formát kivajazzuk és megszórjuk morzsával. Mazsolát sütőrumba áztatjuk. Túrót finomra keverjük. Tojásfehérjéket a vízzel és egy kevés sóval felverjük
Az élesztőt és egy tk. cukrot 10 percig kelesztjük a langyos tejben, majd a lisztre öntjük. Hozzákeverjük a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, a megolvasztott vajat és
Tejet meglangyosítjuk, egy tk. cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztő és letakarjuk, és várjuk, hogy feljöjjön az élesztő. Lisztet keverőtábla tesszük és beleöntjü
Ugrás a lap tetejére >>