A
tojássárgákat fehéredésig keverjük a
cukorral. Apránként hozzáadjuk a
lisztet, majd a felvert
tojásfehérjéket. A masszát három egyforma részre osztjuk: az egyikbe keverjük bele a darált diót, a másikba a
kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon süssük meg.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a
tojássárgáját a
cukorral meg a pudingporral keverjük simára. Forraljuk fel a
tejet, öntsük hozzá a
tojásos keveréket, és lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
A tűzről levéve ezt is három részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás
cukorral, a másikba szórjunk
kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsola.
Egy mélyebb tepsibe rétegezzük a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatjuk. Ha elkészült, fedjük le, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor nagyobb kanállal szaggassuk a "galuskákat" a tányérra, locsoljuk meg
csokoládéöntettel, és díszítsük
tejszínhabbal.
!!Tipp: Jobban összeérnek az ízek, ha egy napig hűtőszekrényben tartjuk fogyasztás előtt!
Szerző:
Anikóbaby19 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>