» 3 tojás » 100 g kristálycukor » 1 ek. vaníliás cukor » 2 csésze liszt » 2 tk. sütőpor » 3 ek. tej » 100 g vaj » 100 g aprított és szeletelt mandula » 1 tk. keserűmandula-eszencia
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Keverjük bele a tejet, az aprított mandulát és az olvasztott vajat. Osszuk két részre a tésztát. Az egyikbe keverjük bele a mandulaeszenciát, a másikba a kakaóport. Öntsük a masszát felváltva egy kenyérformába, szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával, és süssük 35 percig. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 35 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom