Az
ananászokat szűrőben jól lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk.Egy 3 l- es edénybe szitáljuk a sütőporral elkevert
lisztet, majd bele tesszük a cukrot is. Hozzáadjuk a
tojást, olajat, írót és jól lezárjuk.
15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Beletesszük az apróra vágott
ananászt,
csokoládészeleteket, majd habverővel vagy keverőkanállal alaposan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszeletek is belekeveredjenek.
Egy kikent, kb. 200 ml- es szív alakú sütőformába töltjük a tésztát. A sütő al
só rácsára tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2- 3- as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: kb. 25 perc
Ha elkészültek a szívek sütőpapírral fedett sütemény
rácsra borítjuk. Ha kihűltek, meghintjük por
cukorral.
Összesen:
61 g fehérje, 132 g
zsír
422 g szénhidrát
13 533 kJ, 3236 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>