A Rama
margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a
tojássárgáját, és jól elkeverjük. A
tejet kis adagokban hozzáadjuk. Jól összekeverjük. A darált
mogyorót elkeverjük a reszelt fehér
csokoládéval, zsemlemorzsával, rétes
liszttel, és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a
tojássárgájához. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. A te
tejét megszórjuk por
cukorral. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből, és kockákra daraboljuk.
Krém:
A szamócát megmossuk, lecsepegtetjük, és 4be vágjuk. A
tejben csomómentesre keverjük a
lisztet. Hozzáadjuk a kristálycukrot, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl. A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg krémhez. A szamócát belekeverjük a krémbe úgy, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Ez a krém kerül a süteménylapok közé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>