A 
tejet forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni. A 
tojást tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a 
tojássárgákat. Verjük fel habverővel. Adjunk hozzá 30 dkg cukrot, és verjük, amíg habos lesz. Adjuk hozzá fokozatosan a 
tejet és az 
ananászlevet, állandóan kevergetve, lágy homogén krémet kapjunk, A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 
Készítsük elő a karamellt. A cukrot 6 evőkanál 
vízzel forraljuk fel, amíg világosbarna karamellt kapunk. Öntsük egy hosszúkás sütőformába. A 
tojásos krémet öntsük rá, majd tegyük a formát egy másik 
vízzel félig megtöltött edénybe. Tegyük 1 órára sütőbe. Amikor a kés szárazon kijön belőle kész van. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk egy tálra. Vágjuk fel az 
ananászt négy darabra, és díszítsük vele. 
Mindössze 1 és negyed óra alatt elkészül.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>