Tészta:
Szitáljuk át a
lisztet és a cukrot. Vágjuk hosszába a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét. Vágjuk fel a
vajat kis darabokra, majd krémesre keverjük ki, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, a porrá őrölt
mandulát, a
sót, a vaníliarúd belsejét, a
tojást, végül a
lisztet. Formázzunk golyót a tésztából , és lapítsuk le a kezünkkel. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Mossuk meg, csumázzuk ki a szedret. A tésztát nyújtsuk ki 3 mm vastagra, és béleljünk ki vele 6 ki
vajazott formát. A tészta alját szórjuk meg
cukorral, és szurkáljuk meg villával. Rakjuk rá a szederszemeket, és szórjuk meg
cukorral. Süssük 25-30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formákból. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Mindössze 45-50 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>