A tésztát nagyobb téglalappá nyújtjuk, majd egy nagyobb méretű szaggatóval 10 köröcskét vágunk ki belőle. Az így kapott körök közepét kivágjuk egy kisebb szaggatóval, végül 10 kört és 10 karikát kapunk a műveletek után. Ezekből 10 karikát és 4 kört félreteszünk. A hat kört összegyúrjuk a szaggatás után maradt tésztával, majd ismét téglalappá nyújtjuk és 6 kört szaggatunk ki belőle. Ezeket is félretesszük és a maradék tésztával ugyanígy járunk el és 4 alapot vágunk ki belőle. Az így kapott 4 alapot megszurkáljuk villával, bevizezett tepsire tesszük, szélüket megkenjük sűrített
tejjel, majd az alapokon egymásra helyezzük a karikákat és a te
tejükre rakjuk a negyedik karikát. A többi alappal ugyanígy járunk el. A megmaradt tésztából egy recés vágóval kivágunk 4 kört és a sütemények te
tejére tesszük. Megkenjük a te
tejüket sűrített
tejjel, majd előmelegített sütőben 200-220°C-on 15-20 percig sütjük. A tetőket egy kicsit hamarabb vesszük ki a sütőből. Az elkészült alkotásokat 1 evőkanál málnával megtöltjük, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, majd a megmaradt málnákat összepasszírozzuk és átszűrjük. A
tejszínből, a
cukorból és a por
cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a pürésített málnát. A végén a málnaszemekkel díszítünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>