Málnasörbet receptHány személyre: 6 személyre
» 18 dkg finom szemcsés kristály
cukor» 50 dkg málna, és még valamennyi a díszítéshez
» 5 dl
zsírszegény natúr
joghurt
Kis lábasba rakjuk a cukrot. 1,5 dl vizet öntsünk rá és forraljuk fel. Addig kavargassuk, amíg nem olvad el a
cukor. Egy kanc
sóba töltsük át és hűtsük be. Robotgépben pépesítsünk 35 dkg málnát, törjük át egy szitán egy nagy tálba, a magokat dobjuk ki. A
cukorszirupot keverjük a gyümölcsös péphez. Rakjuk a hűtőbe és hűtsük le teljesen. A cukros gyümölcspéphez adjuk hozzá a
joghurtot és fagylaltgépben keverjük addig, amíg sűrű, de lágy krémet nem kapunk. Rakjuk át olyan edénybe, amit be lehet hűteni. Nyomkodjuk szét a maradék málnát az ujjunkkal és adjuk a fagyihoz. Keverjük össze. 2-3 órára rakjuk a mélyhűtőbe. Ha kész fagyiskanállal adagoljuk tálakba. Az egész málnaszeletekkel díszítsük és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>