Márványtészta receptHány személyre: 6 személyre
» Sárga tésztához: 120 g por
cukor» 6 g
vaj» 4
tojás» 85 g
liszt» néhány csepp vaníliakivonat
» egy csipet
só» Barna tésztához: 120 g por
cukor» 60 g
vaj» 4
tojás» 70 g
liszt» 25 g
kakaópor
» egy csipet
só
Először a sárga tésztát készítsük el. A
tojások sárgáját egy haberővel dolgozzuk össze a por
cukorral. Ha a
cukor elolvadt keverjük hozzá a
lisztet, a felhevített
vajat és a vaníliakivonatot.
A
tojások fehérjét elektromos haberővel dolgozzuk keményre a
sóval, majd óvatosan keverjük össze a cukros masszával.
Ezután készítsük el a barna tésztát is. A
tojások sárgáját jól dolgozzuk össze a por
cukorral, majd lassan adagoljuk a
lisztet, a
kakaót és a felhevített
vajat. Addig keverjük, amíg homogén nem lesz. A fehérjét verjük keményre a
sóval, majd forgassuk össze a
kakaós masszával. Ezután a két tésztaalapot óvatosan keverjük össze, majd kanalazzuk egy ki
vajazott és
liszttel meghintett sütőformába. Előmelegített sütőben közepes lángon háromnegyed óra alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>