A lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, majd a közepére tesszük a vajat, a tojássárgákat, a tejben felfuttatott élesztőt, majd megsózzuk, és az egészet alapo
A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, és a közepére tesszük a vajat, a porcukrot, egy tojást, illetve az élesztőt, amit tejben feloldunk. Kevés sót szórunk rá,
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd az egészet összekeverjük a liszttel, a vajjal, a zsírral, a tojással és a sóval, majd hűvös helyen pihentetjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Utána kinyújtjuk, és 15x10 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle. Két szélét 3-3 c
A háztartási kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk az összetört diót, a porcukrot, a vajat, a tejet, a rumot, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk. Kb. 30 pe
Egy tálban összekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a sütőport, a citrom reszelt héját és levét. Ezután belekeverjük a reszelt répát és a diót, majd
Fogunk egy tálat, beletesszük a diót, majd hozzáadjuk a morzsát, a mazsolát, a cukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd ezt eloszlatju
A vajhoz hozzákeverünk 5 dkg lisztet, majd hűtőbe tesszük. A maradék liszthez hozzáöntjük a rumot és az ecetet (vagy citromlevet), majd hozzákeverjük a tojás
Ugrás a lap tetejére >>