Teás praliné receptHány személyre: 4
» 20 dkg
tejcsokoládé» 20 dkg ét
csokoládé» 2 dl
tejszín
» 10 tasak filteres fekete tea
» 20 dkg temperált
tejcsokoládé bevonó
» pergamenpapír
» krémeskeret (20 x 20 cm)
» mártóvilla
» 50 db transzferfólia a díszítéshez
A
tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és beletesszük a teafiltereket. Miután 5 percig áztattuk benne őket, kinyomkodjuk és kivesszük a
tejszínből. Ezután ismét felforraljuk a
tejszínt és hozzáadjuk az aprított
csokoládét, majd addig kevergetjük, amíg a krémben teljesen felolvad a
csokoládé. A pergamenpapírral kibélelt keretbe öntjük a krémet és fóliával letakarva 1 napig pihentetjük. Miután kellőképpen megdermedt, a keretet levesszük róla és egyforma méretű rombuszokra próbáljuk vágni őket. A temperált
csokoládé bevonóba mártás után a pergamenpapírra helyezzük őket és rányomjuk egyenként a transzferfóliákat, majd fél óra elteltével levesszük a pralinékról.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>