A
lisztet deszkára szitáljuk, majd
sóval,
vajjal, túróval, és a
tojássárgájával tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és 30 percig hagyjuk pihenni. A sütőt 200 °C-ra melegítjük elő, a tepsinket pedig sütőpapírral béleljük ki. A pihentetés után a tésztát kb fél centis vastagságra nyújtjuk ki, pohárral vagy pogácsaszaggatóval 16 korongot szaggatunk ki. A mákot és a
mogyorót összekeverjük, majd a korongok közepére kanalazzuk. A korongokat félbehajtjuk, a széleket lenyomkodjuk. Tepsire pakoljuk őket, és a sütőben 20 percig sütjük. Miután kihűltek, mázat készítünk
tejből és a por
cukorból, és bevonjuk a félholdakat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>