A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. Törjünk fel néhány magot és tegyük textilzsákba.
Egy edényben összekeverjük a
fehérbort a
cukorral, és lassú t?zön addig melegítjük, míg a
cukor felolvad. Hozzáadjuk a cseresznyét, a hosszában félbevágott vaníliarudat és a textilzsákot. Felforraljuk és 10 percig f?zzük, id?nként megkeverjük.
vegyük ki a cseresznyéket, és tegyük egy kompótostálba. Még 10 percig f?zzük a szirupot, hogy bes?r?södjön.
Levesszük a t?zr?l, kivesszük a zsákot és a vaníliát, majd hozzáadjuk a
pálinkát, és jól összekeverjük. A
mandulát elosztjuk a cseresznyeszemeken, és meglocsoljuk a sziruppal. Hagyjuk kih?lni, majd a h?t?be tesszük. Hidegen tálaljuk. 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>