Barackos csirkecomb recept

Hány személyre: 2

» 0,5 liter tejszín,
» 2 db csirkecomb,
» 1 jókora doboz barackkonzerv,
» Kevés olaj,
» 1 evőkanálnyi liszt
» Szárított kakukkfű,
» Só,
Egy közepes serpenyőben olajat forrósítunk. Kettévágjuk keresztben a csirkecombokat, pontosan a csontok mentén. A kettévágott csirkecombokat bezzuk, meghintjük egy kis szárított kakukkfűvel és belefektetjük a fűszerezett húsdarabokat a serpenyőbe tesszük. Kisütjük. Miután a húsok egyik fele már lepirult, megfordítjuk őket. Amíg a hússzeletek pirulnak, leszűrjük a barackkonzerv levét. Ha eltelt a második sütési idő, a serpenyőbe tesszük a leszűrt barack-feleket is. Így egy keskeny karamellréteg képződik a húsokon, ami még finomabbá varázsolja ételünket. Addig sütjük a gyümölcsöket, amíg át nem melegednek. Ha kész, kiszedjük a combokat és a barackokat egy tányérra. A serpenyőben maradt karamelles zsiradékba 1 evőkanálnyi lisztet szórunk, ráöntjük a barack levét, és kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük az így keletkező öntett. Ha már szép sima, hozzáöntünk egy kis tejszínt, és ezzel besűrítjük a mártásunkat. Forrásig kevergetjük, majd levesszük a tűzről és már csak a tálalás van hátra.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
   Mi ez?
2015-12-09 18:53   
Gondoltam megpróbálom, hátha én vagyok a hülye, de úgy látszik nem. Serpenyőben két csepp olajon csirkecombot sütni alapól rettenetesen szar ötlet, de ez még nem is lenne akkora gond. Mitől barackos? Hogy odadobsz mellé fél percre pár szelettel? Hmmmm...Ízek harmóniája.
Komolyan nem értem hogy kellene a "karamellrétegnek" a combokra kerülnie, azt meg végképp nem, hogy ebben a cukros olajos szarban hogy keversz lisztet csomómentesre.
Nem éri meg ezzel szopni.Aki valami hasonlót akar, basszon be pár combot egy tepsibe, amikor félig megsült dobjon mellé barackot, azt jól van.

Amúgy végül ami kijött végeredménynek az egy ízetlen szar. Szerencsére nagyjából 1500 forintot basztunk csak ki az ablakon, de azért megkérném a kedves "szerzőt", abban az esetben ja a többi receptje is ilyen ízekben gazdag finomság, akkor inkább tartogassa a saját családjának, ahelyett hogy az interneten villogna vele. Talán nem mindenki, de mi biztosan jól járunk vele.
  
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Svéd gombasaláta
Reszeld le a hagymát, olajon fonnyaszd meg. Dobd bele a felszeletelt gombát,, babérlevelet, és p...
Eperdzsem
Az eperszemeket lecsumázzuk. Langyos vízben jól megmossuk. Szűrőkanálon lecsepegtetjük és na...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat