Fogunk egy tálat, beletesszük a felaprított hagymát, petrezselymet, a citromfüvet, a turbolyát, a tárkonyt és a borágót. Felöntjük a fűszerecettel és az ol
1 rész salátaolajt 1 rész savval (citromsavval vagy 5%-osra hígított ecettel) kevés sóval és fehérborssal összekeverjük. Mustárt vagy apróra vágott zöld f
1 rész salátaolajat 3 rész vízzel vagy almalével, esetleg rebarbarával hígítjuk. Sóval és fehérborssal fűszerezzük. Adjunk hozzá kockára vágott hagymát,
4-5 rész tejszínt összekeverünk 1 rész savval (citromsav), kevés sóval és fehérborssal. Ízesítjük cukorral, hogy pikáns íze legyen. 5 személyre kb. 1 dl te
Tejfölt összekeverjük sóval és fehérborssal. Kevés citromlevet adunk hozzá, és cukorral ízesítjük. 5 adaghoz kb. 1,5 dl tejfölt használjunk.
Hagymát felkockázzuk, felaprítjuk a zöld fűszereket, kapribogyót, csemegeuborkát és belekeverjük a majonézbe.
A remuládmártáshoz 2,5 dl tejfölt adhatunk.
A hozzávalókat összekeverjük, és ízlés szerint felaprított petrezselymet, kaprot vagy snidlinget adunk hozzá.
Lisztet világosra pirítjuk az olajon, majd forró vizet keverés mellett habverővel beledolgozzuk. Átforraljuk újra az egészet, és miután a felszínt kevés víz
Ugrás a lap tetejére >>