Leszedjük az ikra hártyáit, sózzuk, borsozzuk az ikrát, majd villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemlét, citromlevet, és az olajat. Tálra rakj
Szitán áttörjük a tejben áztatott zsemlét, elkeverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tojások habját, majd fűszerezzük. Vajjal kikent tűzálló tálba 20 percig sütjük, majd
Rizst puhára főzzük, összekeverjük a darált hússal, összevágott hagymával, sóval szétnyomott fokhagymával, egész tojással és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk, majd g
Húst és a csontot feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget.
Tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, és vékony metéltre vágjuk. Somot átsütjük forró zsírban
Kristálycukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, és pár órára beletesszük a hámozott, egészben hagyott almát. Kifúrjuk a magházát. Diót megpörköljük, megdaráljuk, össze
Szalonnát felkockázzuk, kisütjük, zsírjában megpirítjuk a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük, beletesszük a fokhagymát, összevágott petrezselye
Majonézbe belekeverjük a bort, fűszereket, mustárt és a tárkonyecetet. Csipetnyi sóval ízesítjük. Lehűtve halételekhez, illetve tojásételekhez kínáljuk.
Tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, majd a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és aranybarnára
Ugrás a lap tetejére >>