Édes-savanyú aranymakréla póréhagyma-és karottacsíkokkal receptHány személyre: 4 személyre
» 4 makrélafilé bőrével együtt
» 6 közepes karotta
» 4 szál póré
hagyma» 4 ek. növényi olaj
» 2 ek.
ketchup» 4 ek. édes-savanyú mártás
» 2 ek. halszósz
» 2 ágacska
koriander
A halat mossuk meg, és szálkázzuk ki, majd vágjuk 3 cm hosszú darabokra. A karottát pucoljuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. A póré
hagymát vágjuk 15 cm- es csíkokra. 2 ek. olajat forrósítsunk fel a wokban, és pirítsuk meg benne a halakat bőrös felükkel lefelé fordítva, majd vegyük ki őket. A maradék olajban pirítsuk meg a zöldségeket, hagyjuk összeesni őket, majd fűszerezzük
ketchuppal, édes-savanyú mártással, és adjuk hozzá a halszószt. Tegyük vissza a halat, és óvatosan keverjük meg az egészet. Szórjuk meg finomra vágott
korianderrel, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>