Szobahőmérsékleten felengedjük a leveles tésztát, majd
lisztezett deszkán 3- 4 mm vastagra nyújtjuk.8 db egyenként kb 10- 12 cm átmérőjű körlapot vágunk ki belőle.A felvert
tojással 4 db- ot megkenünk, és sütőpapírral borított tepsibe fektetjük őket. A többi korongot is megkenjük,
rácsosan kb 1 cm- ként bevagdossuk és egy- egy 6 cm magas, tűzálló félgömb formára helyezzük. A tésztával borított formákat is a tepsire tesszük, és forró sütőbe tolva, 220°C- on, 6- 8 perc alatt aranysárgára sütjük. A kerek tésztákat kis tányérra csúsztatjuk, és vaníliás
cukorral ízesített
tejszínhabbal bevonjuk. Rászórunk egy marék málnát, és egy
rácsos tészta kupolával beborítva tálalható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>