Annie82
2010-12-30 11:56
Kedves Receptet Kipróbálók!
Idén karácsonykor főztem meg a fenti receptet, és lenne néhány hozzáfűznivalóm- persze amellett, hogy könnyen elkészíthető, és igen finom az ízkombináció!
Lehet, hogy a mi kakasunk volt igen megtermett, de sajnos a szalonna íze nem jött ki eléggé, kevésnek bizonyult a 8dkg. Valamint nem lehetett egy fiatal darab sem, mert a kuktában eltöltött negyed óra nem volt neki elég. Majd' 40 percet főztem, és bár a hús levált a csontról, mégis kissé rágós maradt.
Ekkor jutott eszembe, hogy a vörösboros ételekhez a bort általában az elkészítés vége felé adják hozzá, mert (ha jól emlékszem) a bor savtartalma megkeményíti a húst, nem engedi teljesen megpuhulni.
Hogy tényleg ez volt-e a gond, vagy nem főztem elég sokáig...??? Már nem tudom meg, de gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha másnak hasznosak lesznek.
Jó étvágyat kívánok! ;-)
Annie