konyhatündér
2013-01-17 13:15
Kedves Feltöltő! Maga az étel isteni, de van egy-két dolog, ami nem stimmel a főzés során. Szerintem iszonyat pénzkidobás, hogy 1 liter tej és 1 liter víz keverékében lágyítjuk meg a tésztát (főleg annak, aki laktózmentes termékeken kénytelen élni), szerintem sima vízben is ugyanolyan finom lesz. Az pedig, hogy sima főtt makarónival fejezi be az ember a rétegezést és nincs írva, hogy takarjuk le az ételt alufóliával amíg sül, akkor ebből kérdezem én, mi lesz? Egy finom étel egy adag kiszáradt, megehetetlen tésztával a tetején. Ezt csak kezdő háziasszonyoknak írtam le, mert én már szerencsére okosabb voltam annál, minthogy az étel egy részét kidobtam volna. Szerintem nyugodtan össze lehet keverni minden hozzávalót és úgy beleönteni a tepsibe, aztán letakarva megsütni, majd mielőtt kész, levenni róla az alufóliát, hogy a teteje kapjon egy kis színt. Azt sem volt odaírva, hogy hány fokon süssük, pedig ez már a XXI. század és a nők legtöbbje nem tud sütni-főzni :-) Én 180 fokon sütöttem 45 percig alufólia alatt, az utolsó 10 percre pedig levettem róla. ISTENI maga a kaja, köszi az ötletet! Olyan férjek is megeszik majd, akik amúgy rá se bírnak nézni a brokkolira, mert ettől a tojásos-sonkás valamitől különlegesebb íze lesz, mintha csak simán sajtos-brokkolis lenne.