Az árpát ledaráljuk, és zsiradék nélkül megpirítjuk. 3 dl vizet adunk hozzá, majd sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Alacsony fokozaton, gyakran kevergetve negyed órát főz
Az árpagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk. Utána leöblítjük.
A wokban olajat forrósítunk, majd megfuttatjuk benne a felaprított hagymát és fokhagymát. Rátesszük a fejtett
A pelyhet zsiradék nélkül, folytonos keverés mellett megpirítjuk a wokban. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd fedő alatt megfőzzük. Utána kiszedjük, a wokot ki
Az articsóka csúcsait kissé levágjuk, majd néhány percig sós vízben főzzük. Ezután ecetes, sós vízbe keverjük, és készre főzzük. Eközben egy tálban összekeverjük a maradé
Sült paprika:
Előmelegített grillrácson süssük meg a paprikát 10-12 percig, tegyük zacskóba, zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk ki a magházat, vágjuk fel, és kaparjuk
Egy salátástálba fektetjük a salátaleveleket, majd rátesszük az articsókát, a garnélát, és meglocsoljuk a citromlével, a Worchester szósszal. Egy másik tálban a tejfölhöz
Fogjunk egy nagy tálat, tegyünk bele minden hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal, vagy barnakenyérrel
Mártáshoz forrósítsunk fel olajat, majd dinszteljük meg benne a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Rajuk hozzá a paradicsomot, sót,borsot, bazsalikomot, és főzzük 10 percig.
Ugrás a lap tetejére >>