Ázsiai sült zöldségek kókusztejjel és fenyérfűvel recept
Hány személyre: 4 személyre
» 300 g rózsáira szedett brokkoli » 1 cső főtt kukorica, nyolc részre vágva » 2,5 cm-es friss gyömérgyökér » 50 g vaj » 2 ek. szezámolaj » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 1/4 tk. kurkuma » 2 szál finomra vágott fenyérfű » 2 zöld chili, vékony szeletekre vágva, kimagozva » 75 g cukorborsó » 50 g babcsíra » 2 szál szeletelt sárgarépa » 2 szál szeletelt újhagyma » 75 g osztriga- vagy shiitake gomba » 400 ml konzerv kókusztej » 2 ek. ketjab manis » 125 g kockára vágott kemény tofu » só és frissen őrölt bors » korianderlevél a díszítéshez
Tegyük forrásban lévő vízbe a brokkolit és a kukoricát külön lábosba, és főzzük 5 percig, majd szűrjük le. A gyömbérgyökeret vágjuk finomra. A vajat és a szezámolajat melegítsük fel egy wokban, majd amikor forró tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és főzzük 30 másodpercig. Adjuk hozzá a fenyérfüvet, a chilit, és keverjük bele a zöldségeket. Süssük 4-5 percig, majd adjuk hozzá a kókusztejet, a szójaszószt és a tofut. Keverjük össze, és forraljuk fel. Forraljuk 2 percig, és ízesítsük. Díszítsük korianderrel, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom