A leveskockát a vízzel felforraljuk. A póréhagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk. A lisztet a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a póréhagymát, megpároljuk, majd rászórjuk a b
A babot egy éjszakára beáztatjuk, a hagymát pedig felaprózzuk, és megpirítjuk. Fogunk egy cserépedényt, kizsírozzuk, belerakjuk a babot, a pirított hagymát, a marhahúst,
A lisztet az olajon megpirítjuk, belekeverjük a felaprított hagymát, rászórjuk a paprikát, és hozzáöntjük a vizet. Sóval ízesítjük, majd készre forraljuk. Aprított petrez
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd 1,5 l vízben főzni kezdjük. Felszeleteljük a sárgarépát, gyökeret, zellergumót és beletesszük. Az olajból és a lisztből rántást kés
A fűszeres vízbe beáztatjuk a zsemlét, majd szétnyomjuk, és belekeverjük a granulátumot, a zsemlemorzsát, a tojásokat és az összepréselt fokhagymákat is. Egy órát állni h
A lisztet megpirítjuk, majd hozzáöntjük a forró tejet és felforraljuk. A metélt tésztát beletesszük és puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a sót, citrom levét és a cukrot.
A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott, felaprított csípős paprikát. Ezután felöntjük a húslével, és ha felforrt, belekeverj
Felkockázzuk a zöldségeket, majd vajban megpároljuk, és hozzáöntjük a csontlevet. Végül zabpelyhet adunk hozzá és megfőzzük.
Ugrás a lap tetejére >>