A madarakat a
sárgarépával az alaplében 20 percig főzzük, majd leszűrjük, és a húst lefejtjük a csontról.
A
hagymát felaprítjuk, megpirítjuk, ráteszük a húst és a
sárgarépát,
sózzuk,
borsozzuk és 5 percig pirítjuk. Utána a húst a
szalonnával finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a pecsenyelevet.
A zsemlét beáztatjuk a borba, kicsavarjuk, majd a darált húshoz adjuk.
sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk az összetört
fokhagymát, a
borókabogyót és a piros
paprikát. Ráütjük a
tojásokat, és alaposan összekeverjük. Gombócokat készítünk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>