Először készítsük el a páclevet. A bort keverjük össze a
konyakkal, az
ecettel, a
borssal és a
szegfűszeggel, majd öntsük a feldarabolt nyúlra, valamint a felaprított zöldségekre. Tegyük bele a fűszercsokrot is és pihentessük a hűtőben egy napig. Ezután külön süssük meg 20 perc alatt a húst, majd ugyanígy a zöldségeket is. Dolgozzuk őket össze és futtassuk meg 5 perc alatt a
liszttel, majd adjuk hozzá a felfőzött páclevet és az alaplevet. Takarékon pároljuk 2 órán át, közben pedig fölözzük le a habját és a
zsírját. Ha kész szűrjük le, a levet ismét főzzük fel és dolgozzuk hozzá a ribizlizselét és a bor
ecetet.
A
gombát 10 perc alatt pároljuk meg 1,5 deci
vízben és dolgozzuk hozzá a
vajat, valamint a kifacsart
citrom levét.
Tálaláskor a szószt és a
gombás keveréket kanalazzuk a húsokra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>